وي با اشاره به فرسودگي ها و آسيب هاي طبيعي وارد شده به اين بناي تاريخي تا پيش از ثبت ملي آن يادآور شد: از همان سال 90 و با ثبت ملي اثر، اقدامات مرمتي اوليه همچون خاکبرداري، آواربرداري اطراف و داخل بنا، پي گردي و مشخص کردن پايه ها و کف اصلي انجام شد.
محمدي افزود: برداشتن ديوارهاي فرسوده و پي سازي مجدد آنها، اقدامات حفاظتي، بازسازي دو طاق اصلي سنگي از ديگر اقدامات مرمتي انجام گرفته بر روي کاروانسراي ايري عليا به شمار مي رود.
مديرکل ميراث فرهنگي استان با اشاره به پي گردي بناي قديمي تر کشف شده مقابل کاروانسراي ايري عليا، بازسازي اين بناي تازه به دست آمده را از جمله اقدامات پيش روي امسال عنوان کرد.
وي يادآور شد: اجراي سنگ فرش کاروانسرا، محوطه سازي اطراف، اجراي اندود و سفيدکاري، اجراي تاسيسات مکانيکي، کف سازي و اجراي تاسيسات مرتبط از جمله فعاليت هاي مرمتي باقي مانده در کاروانسراي ايري علياست که امسال اجرايي مي شود.
اين مقام مسئول همچنين با اشاره به سبک معماري کاروانسراي ايري عليا تصريح کرد: سر در ورودي بنا متعلق به اعقاب ايلخانان (تيموري) بوده و مابقي قسمت ها به بازسازي هاي دوره صفوي مربوط مي شود.
محمدي خاطرنشان کرد: کاروانسراي ايري عليا داراي معماري سنگ با ملات گل آهک، دو سالن موازي با پوشش سقف گنبدي، سر در ورودي با طاق سنگي و سالن هاي بازسازي شده دوره صفوي است.
وي مساحت اين بنا را در حدود 187 متر مربع اعلام کرد و گفت: کاروانسراي ايري علياي دهستان ارزيل در سال 89 و به شماره 29521 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.
/117
انتهای پیام/